Visual Encyclopedia – Series

Visual EncyclopediaBy: Dorling Kindersley (DK London)
Type: Paperback | 137 x 165mm | 512 pages

About: Visual Encyclopedia
Over 10,000 facts at your fingertips!

  • From rockets and spacecraft to the climate in Mongolia, access loads of facts, figures and statistics with this easy-to-use visual encyclopedia.
  • With more than 1,000 full-colour photographs, maps and diagrams this is a perfect starting place for all your homework and project needs.

Visual Encyclopedia of Science
From aluminium to zinc and amperes to watts this concise encyclopedia has it all!With thousands of facts and figures at your fingertips, you won’t ever get stuck on a science question again.This easy-to-use visual encyclopedia has fun fact boxes and quick-reference sections so science homework can get done in a snap.

Visual Encyclopedia of Space
Get your projects on the right track with an encyclopedia that’s fun and easy-to-use.

From constellations and comets to planets and spacecraft, this tiny encyclopedia is packed with thousands of facts!Filled with spectacular full-page NASA images that will show you everything you need to know about Space. From supernovas to Magellanic clouds and Saturn’s Rings to Comet neat, it’s all covered in this compact encyclopedic companion.

  • Bursting with fantastic photographs and illustrations
  • Handy for homework and perfect for projects
  • Supports National Curriculum at Key Stage 2.

Find out how stars are born and how to measure their distance apart, and view all the latest information from robot probes and the Hubble telescope. Plus, a comprehensive constellation and sky-guide makes this a hands-on stargazing aid – you won’t be able to keep your hands off!


Visual Encyclopedia of Animals

Compact animal encyclopedia with over 1,000 full colour photographs and illustrationsDid you know that at birth a baby kangaroo would fit into a teaspoon? Or that hummingbirds beath their wings approximately 90 times per second?

Visual Encyclopedia of Dinosaurs
From amphibians to zebras and everything in between, this tiny encyclopedia is packed with thousands of animal facts.

Get your projects on the right track with an encyclopedia that’s fun and easy-to-use.

Discover more than just your basic dinosaur facts and be sure to keep the handy pronunciation guide close!

Perfect for quick reference, project work or just for fun.

From the Palaeozoic era to the Tuojiangosaurus, discover over 150 dinosaurs and other prehistoric creatures in this compact encyclopedia.

Packed with diagrams, cutaway artworks and maps, plus authoritative, lively text to appeal to readers of all ages.

Ulasan:
Saya telah memulakan hari pertama kelahiran bayi saya dengan membacakannya buku-buku bercorak pengetahuan seperti Visual Encylopedia setiap kali bersamanya; sewaktu menyusukannya (BF) dan setiap masa terluang.

Saya memulakan langkah memberitahu proses sebenar kejadian alam semesta, sains roket, kimia, fizik, astronomi, alam haiwan dan tumbuh-tumbuhan bagi menarik minatnya menyayangi ilmu pengetahuan sejak bayi lagi.

Setiap kali melakukan aktiviti seharian, saya akan kaitkan situasi tersebut dengan sains, agama dan politik. Alhamdulillah, kini bayi saya yakin untuk membincangkan dan bertanya mengenai semua perkara di usia seawal 1 tahun ½ bulan lagi.

Saya juga melakukan eksperimen sains yang ringkas buat permulaan bersama bayi saya bagi memperkembangkan minatnya.

Gambarajah yang terdapat di dalam buku ini sangat membantu saya menerangkan fakta sains dalam bentuk yang mudah kepada bayi saya. Saiz buku ini yang kecil berbanding ensiklopedia biasa memudahkan saya untuk membacakannya buat bayi saya, walau di mana sahaja.

About MamaFiza

Born in 1984. Family 1st; living in boulevard of peace, loving my treasured family, fully breastfeeding my precious 4 kids (tandem nursing) *30 months duration for each of 'em*, homeschool advocate, book writer, Work-at-Home-Mom (WAHM), certified Lactation Counselor (LC), official ZIN, yoga + pilates enthusiast, no pacifier & no maid rules! [Praise to God]

11. November 2006 by MamaFiza
Categories: Mama's Talk | Tags: | 10 comments

Comments (10)

  1. mamafiza….. tak pernah tergambar oleh saya nak belikan buku2 tu utk anak saya. Thanx a lot for sharing

  2. Interesting! Yup! Anak saya Damia suka sangat bila dibaca encyclopedia..tapi kami belum beli sebarang set..selama ni menggunakan adik saya punya (set Grolier encyclopedia)..maybe i should consider this set.. pengalaman saya, walaupun pada pandangan kita seperti ‘complicated’ tapi sebenarnya anak suka! Pelbagai soalan menyusul setiap kali membaca encyclopedia..

  3. Dearest Miss marisa,

    Tak mengapa cik marisa. Yg penting keprihatinan ibubapa buat anak2, jadi saya percaya cik juga merupakan ibu terbaik utk baby cik 🙂

    Di harap, cik dpt beri tunjuk ajar pada saya juga. Terima kasih byk!

     

    Dearest Miss mommy_d&d,

    Best nye ada set Grolier 🙂

    Utk komen saya, saya mmg suka encyclopedia ini krn sgt informative, menarik & ada URL setiap topik kecil utk dptkan maklumat lanjut bagi rujukan ibubapa & anak2.

    Paling saya gemari apabila membuat eksperimen sains bersama anak2 🙂

  4. mamafiza,
    anak saya memang minat sangat2 dengan dinosaur,tapi di Alor Setar tak banyak pilihan,harap2 buku ni mengembirakannya…cuma rasa2 saya dah order hari tu tapi.. tak da feedback pun dari pihak mamafiza… maaf la saya ni buta it sikit….ni pun belajar2 sbbkan anak….saya dah isi form contact tu tapi belum online duit sbb nak confirm kos transport dan bila boleh dapatnya….try call no hp tu tapi tak berjawab….macamana ya!

  5. Dearest Miss Sapura,

    Terima kasih banyak di atas sokongan & minat cik. Wahhh~! Bagus sgt2 jika anak cik menyukai dinosaur, teruskan minat si kecil 🙂

    Saya sudah reply e-mail cik. Saya mohon maaf krn tidak dpt online di atas masalah Streamyx yg saya alami tlh lebih dari 2 minggu.

    Thanks again, have a great day 🙂

  6. mamafiza,

    tak ada pun dlm email saya,tak tau kat mana yang silap ,boleh tak sms kan maklumat ke hp saya…012 4827630,sorry la saya ni memang kurengggg…sikit bab internet ni…tapi yang pasti dah tak sabar2 nak dapatkan buku dan discovery card tu…..plssssss

  7. Dearest Miss Sapura,

    Maaf di atas kesulitan yg cik Sapura alami.

    Sila klik URL ini: Book Request: Cik Sapura

    Tq very much 🙂

  8. MamaFiza
    Memang bagus Encyclopedia macan ni..
    membantu serta meluaskan pengetahuan anak2…

  9. Dearest Miss rizza,

    Terima kasih banyak buat cik rizza kerana sudi melayari website ini dan mempunyai pendapat yang terbaik dalam pembangunan minda anak-anak 😉

  10. jgn lupa tgk kat web saya dulu…www.easy4kids.co.cc

    2012 adalah tahun paling hebat pasal kami menyambut ulang tahun ke-50 di Malaysia…dah lama Grolier nie kan..pasal quality produk sentiasa dijaga 🙂

    berminat leh sms / miss call ke 016 – 343 5788 Manz Grolier

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.